18. Oktober 2017 21:26
Navigasjon
Besøkende
· Gjester online: 7

· Medlemmer online: 0

· Antall medlemmer: 508
· Siste medlem: Olet
Sist Sette Brukere
· dogbone 1 uke
· Kenneth 7 uker
· paulen17 uker
· Johnny Viinb...31 uker
· bulldog-nilsen88 uker
· hYper93 uker
· quiki94 uker
· torsteinram120 uker
· Frosty148 uker
· Craig167 uker
Siste artikler
· Backup - Sikkerhetsk...
· Themes - Tema
· TinyMCE - Html-redig...
· Paneler
· Locales - Språkfiler
Fødselsdager
tjacobt18 Okt
assensvej20 Okt
madsruud21 Okt
ColdFox24 Okt
hkonsig25 Okt
hYper31 Okt
Kolaas07 Nov
Norion10 Nov
paanilse11 Nov
Dark Shadow16 Nov
Support Sider
Oppgradering fra PHP-Fusion v07.00.5(b) til v07.00.6
En ny oppdatering til PHP-Fusion er nå lagt til å nedlastingsarkivet: LINK (Se bunnen av siden).

Denne pakken er i all hovedsak nok en bugfix, men den redegjør også til at du kan bruke PHP-Fusion på webservere med nyeste versjon av PHP (PHP 5.3).

MERK!
Jeg har kun lagt ut oppgraderingspakken (fra v07.00.5(b) til v07.00.6) !
Totalpakken (som inneholder alle bugfixes ferdig installert) kommer forhåpentligvis senere.
Godt nytt år
Vi ønsker alle sammen et riktig godt nytt år!
Vi håper også at 2010 blir et godt år for PHP-Fusion.
Personlig håper jeg å bli mer aktiv enn jeg har vært den siste tiden her på siden. Du kan vel si det er et nyttårs-forsett for meg (ler).

Uansett - godt nytt år dere!!!
PHP-Fusion v6.01.19 oppgradering for v6.01.18
SikkerhetNytt fra hovedsiden: Vi har blitt innformert om en veldig alvorlig MySQL injeksjon i den siste utgaven av PHP-Fusion v6. PHP-Fusion v7 er trygg og den her omtalte injeksjon rammer ikke sider som kjører PHP-Fusion v7, bare de som fortsatt bruker v6. Den nye pakken inkluderer en fiks for sårbarheten i members_poll_panel som beskrevet i denne tråden.

Utgivelsen er oppdatert med den siste utgaven i SVN (1423) og nedlastingene på SourceForge har blitt oppdatert.

Oppgraderingen gjøres ved å pakke ut oppgraderingspakken, laste opp innholdet til webserveren og kjøre oppgraderingsskriptet fra Adminpanel -> System -> Oppgradering.

PHP-Fusion 6.01.19 Oppgradering - bare for 6.01.18 (3.1 KB).
PHP-Fusion 6.01.19 (2.2 MB).

PHP-Fusion v6 utviklers ikke mer og vi oppfordrer alle som fortsatt har sider som benytter PHP-Fusion v6 å oppgradere til PHP-Fusion v7 for en bedre og tryggere opplevelse!

Anerkjennelse:
Mange takk til våre brukere; smokeman, som fant og rapporterte sårbarheten, og til slaughter som hjalp til med å finne en fiks for den.
PHP-Fusion v7 Administrering
NyheterVi åpner i dag en ny funksjon på siden - den heter PHP-Fusion v7 Administrering. Det er en funksjon hvor vi legger til informasjon om de ulike delene som utgjør administrasjons panelet i v7.00. Her finner du forklaring til hvordan du bruker de ulike delene, og viktige ting du må huske på. Mer erfarne brukere vil forhåpentlig også kunne finne nyttig informasjon her.

Det er mulig å skrive ut - og vi har planer om å lage en PDF utgave av all informasjonen. Enda er ikke alle artiklene helt ferdig, og vi vil gjerne ha tilbakemelding på de ulike forklaringene. Derfor er det mulig å kommentere. Hjelp oss å gjøre dokumentasjonen bedre - men husk - ikke still spørsmål i kommentarene til v7 Administrering. Vi har et forum hvor alle spørsmål hører hjemme.

Takk til Ponas som er medforfatter, og en takk til Hans Kristian, som skal få den tvilsomme æren å gå over kildekoden. Pass på - du får en e-post i løpet av helga Hans!
Hjelp med installering
NyheterVi relanserer i dag tilbudet om installasjonshjelp. Hvis du er usikker på hvordan du skal installere PHP-Fusion (eller bare ikke har tid til å gjøre det selv) - kan du få hjelp av en administrator her på siden.

Denne tjenesten omfatter:
- Installering av en umodifisert versjon av PHP-Fusion på en server hvor du har kjøpt plass for siden.
- Gjøre nødvendige innstillinger slik at siden er klar til bruk.
- En gjennomgang av om siden virker som den skal.

Denne tjenesten omfatter ikke:
- Installering av tredjeparts infusjoner og mods.
- Tilpassing av tema, språkfiler osv.

For å benytte tilbudet, klikk her.
Vi tar fortsatt 150,- nok. for denne tjenesten, pengene går til drift av denne siden.
RSS Feed
NyheterVi vil bare minne dere på at vi har en rss nyhetsfeed her på siden. Hvis du er en av de som besøker denne siden eller hovedsiden for PHP-Fusion sjelden, vil vi anbefale at du abonnerer på rss feeden.

rss.pngFramgangsmåten er litt forskjellig fra nettleser til nettleser, men de fleste moderne nettlesere viser automatisk et ikon som det du ser her, og som du kan klikke på for å abonnere.

PHP-Fusion Norge - nyhets RSS
PHP-Fusion Hovedside - nyhets RSS

Hvis RSS er et nytt begrep for deg, klikk "Les mer"
Tillegg til 7.00.5, eller komplett fra 7.00.4
SikkerhetHer følger en tilleggs oppgradering for 7.00.5. Den kan også brukes for 7.00.4. Lastes ned fra Nedlasting (link her - se i bunnen av siden).

De som allerede kjører 7.00.5 kan ganske enkelt bare laste opp filene fra pakken til riktig folder. Du trenger ikke å kjøre "Oppgrader" fra Adminpanelet (den er heller ikke tilgjengelig) fordi du allerede kjører v7.00.5.

De som kjører 7.00.4 kan bruke denne komplette pakken, men må da også kjøre "Oppgrader" fra Adminpanelet.

Grunnen til denne "tilleggspakken" er at vi var veldig tidlig ute (se forrige nyhet) med den første 7.00.5 oppgraderingen som tettet de først oppdagede hullene. Deretter er det blitt tettet noen flere hull.

Spør hvis noe er uklart.
Oppgradering til 7.00.5 fra 7.00.4
SikkerhetOppgradering til 7.00.5 fra 7.00.4 er nå tilgjengelig under Nedlasting (link her - se i bunnen av siden).

Denne gangen er vi til og med raskere ute med oppdateringen enn den engelske hovedsiden Mini Wink

For de av dere som bruker v7.00 og ikke har fått med dere de siste oppdateringene, har vi laget en pakke med alle oppdateringene fra 7.00.1 til 7.00.5.
Vennligst klikk Les mer...
Nedetid på hovedsiden med mer
SikkerhetSom mange har fått med seg har det noen dager ikke vært mulig å komme inn på hovedsiden (php-fusion.co.uk) og flere av undersidene til denne. Under denne tiden har det også blitt sluppet flere sikkerhetsoppdateringer. Noen av disse er mindre kritiske, men vi anbefaler på det sterkeste at du oppgraderer til siste versjon.

Vennligst klikk Les mer...
PHP-Fusion v6.01.16 - som lovet...
SikkerhetFor de av dere som ikke har oppdatert til v7 enda: en SQL Injection sårbarhets-patch er nå tilgjengelig for v6.01.15. Som vanlig - hvis du bruker en tidligere versjon av 6.01 - må du legge inn de foregående oppdateringene før du legger til denne patchen. Legg merke til at denne oppdateringen gjelder BARE for v6.

PHP-Fusion 6.01.16 Update - for v6.01.15 only (1,58 KB).

Vennligst se den foregående nyheten for en patch for PHP-Fusion Core 7 Edition.
Sikkerhetsoppdatering for PHP-Fusion 7.00.1
SikkerhetMed glede kan vi melde at svakheten i messages.php som ble rapportert tidligere i dag nå er rettet. Search.php er også oppdatert for å rette noen småfeil (ikke sikkerhetsrelatert).

En oppdatering for v6 kommer også snart.

SVN og hovedpakken har også blitt oppdatert.

PHP-Fusion 7.00.2 Update - for 7.00.1 only (11KB).

Private meldinger fungerer nå som tidligere her på siden.
Sikkerhetshull i Privat Melding systemet
SikkerhetIdag er det blitt rapportert et sikkerhetshull i messages.php, som er hovedfilen for Privat Melding systemet.

Vi anbefaler på det sterkeste at du sletter messages.php filen til en ny sikker fil blir lagt opp. Følg med på denne siden for oppfølging av saken.

Sikkerhetshullet er bekreftet av millw0rm: http://milw0rm.com/exploits/7173

Privat Melding systemet her på siden er på grunn av dette midlertidig ikke tilgjengelig.

Oppdatering: 12.53 GMT: Dette gjelder også for v6 versjonene av PHP-Fusion.
Merk at det bare gjelder hvis magic_quotes er satt til OFF (gjelder både v6 og v7).
Oppdatering: 13.10 GMT: I følge Digitanium er risikoen relativt liten.
PHP-Fusion v6 - Mod sårbarhet patch
SikkerhetSårbarheten i PHP-Fusion versjon 6 er knyttet til Advanced Search System modifiseringen fra mFusion utviklet av Wooya. Du kan laste ned en patch som PMM har laget her: http://www.phpfusion-mods.com/ - eller du kan laste ned en patch av Wooya (som nettopp er sluppet) fra den polske siden:  http://www.php-fusion.pl/ .

I går var det et problem med serveren til hovedsiden PHP-Fusion.co.uk som laget en MySQL feil. Dette var ikke et forsøk på hacking, men kom altså av dette serverproblemet. Problemet har nå blitt rettet.
Viktig! Oppdater siden din så fort som mulig
SikkerhetHei igjen.
Vi gjør oppmerksom på at personen(e) som står bak angrepene på PHP-Fusion drevne sider fortsatt er aktiv. Dette på tross av at svakeheten i søk er fikset og gjort tilgjengelig. Tilgangslogger viser at det blir gjort mange forsøk på å få tilgang til sider på ulovlig vis. Men ingen flere Superamins eller filer som ikke skal være der er oppdaget på v7.00.1 sider, så det virker som de nye filene har lukket for svakheten.

Se vennligst de to neste nyhetene også.
God helg!
PHP-Fusion v6 sårbarhet
SikkerhetHei.
En oppdatering angående sårbarhet i v6. Det er search.php som blir brukt også i v6. Men - så lenge du ikke bruker Advanced Search System mod fra mFusion skal du ikke være utsatt. Hvis du bruker dette moddet, ta kontakt med forfatteren og/eller slett det og legg opp den vanlige 'search.php' for PHP-Fusion v6.01
Kritisk sikkerhets oppdatering for PHP-Fusion 7.00
SikkerhetSom dere vet så ble det innrapportert et kritisk sikkerhetshull igår. Jeg (Nick) og dev teamet har arbeidet med problemet og har nå lagt opp en patch som skal tette igjen hullet for v7.00.

Angående v6 mener vi på det nåværende tidspunkt at dette utbruddet ikke skjer på bakgrunn av kjerne-filene, men på grunn av en tredjeparts infusjon.

Til v7 brukere har jeg lagt opp et liten oppdateringspakke, du skal bare pakke opp filene og overskrive de gamle filene med de nye. Deretter går du til ’Upgrade’ i Admin Panelet og følger instruksjonene.

SVNèn og kjerne-filene av PHP-Fusion er nå oppdatert.

Klikk her for å laste ned kritisk sikkerhets oppdatering til PHP-Fusion 7 (15KB).

Digitanium on Nov 11 2008 at 17:34:35

Det arbeides videre med å finne sikkerhetshullet i v6. Vi anbefaler derimot alle å oppgradere til v7 så fort som mulig.
PHP-Fusion v6/v7 Sårbarhet
SikkerhetVi har nylig oppdaget et sikkerhetsproblem i PHP-Fusion versjon 7 og PHP-Fusion v6.01.11+. Etter hva vi vet akkurat nå så kan hackere laste opp php filer via PHP-Fusion til serveren som deretter åpner en "bakdør" som gjør at hackeren kommer inn på siden din. Avhengig av hvordan serveren er satt opp så er det mulig at hackeren også kan klare å komme videre inn på serveren.

Hva du kan gjøre: Først må du kontrollere downloads/attachments/forum attachments/avatars mappene og se om du finner .php filer der. Disse må isåfall slettes. Det skal kun være 1 index.php fil der og den skal være helt tom uten noen kode i. I utgangspunktet så tillater enhver chmodded 777 mappe brukeren å laste opp filer, så disse må chmoddes tilbake til 755 eller for å enda mer forsiktige til 644 (men da kan heller ikke du laste opp filer). Deretter må du sjekke listen over administratorer for å se om det er er blitt opprettet noen nye mystiske SuperAdmins.

Vi vil informere fortløpende om saken og vi arbeider også på spreng for å løse problemet.

En sårbarhet er oppdaget i search.php så denne filen må du slette fra siden din. Søkefunksjonen vil da slutte å fungere inntil videre. Følg med på siden og også på PHP-Fusion chat for å høre framdriften og for informasjon om oppdateringer.

Sjekk også din sides fotnote (tekst i bunnen) og HTML-områdene. Det ser ut til at dette hacket også setter inn linker og HTML kode til andre sider i fotnoten for å øke søkemotorrangeringer for siden til hackerne.

Sheldon on Nov 10 2008 at 18:03:27
Copyright/opphavsrett
NyheterVi har kanskje ikke vært tydelige nok når det gjelder lisens og opphavsrett til PHP-Fusion. Som de fleste har fått med seg, er PHP-Fusion 7.00 frigitt under den såkalte AGPL lisensen, i motsetning til de tidligere versjonene som brukte GPL. AGPL gjør oss bedre i stand til å gjøre noe i de tilfeller der vårt relativt beskjedne krav om at notisen beholdes ikke blir respektert. Man kan selvfølgelig fortsatt betale en mindre sum for å fjerne copyright lovlig, og samtidig støtte prosjektet.
Hvordan skal copyright se ut, og hvordan virker dette inn på hva jeg kan gjøre? Trykk "les mer".
3. parts infusjoner exploits
SikkerhetI det siste har flere sider blitt hacket på grunn av noe vi kan si med sikkerhet ikke er svakheter i PHP-Fusion kjernen, men som skyldes infusjoner/mods med svakter (exploits). Undersøkelser viser at den følgende nettsiden har noen av dem i sin liste. Hvis du bruker noen infusjoner/mods som ikke er offisielle, sjekk listen og enten slå av og fjern eller oppdater dem hvis du finner de i listen.

http://www.milw0rm.com/related.php?program=PHP-Fusion

· Sheldon den 7. oktober 2008
PHP-Fusion fyller idag 2 år
Nyheter

PHP-Fusion Norge 2 årIdag 18. september 2008 fyller PHP-Fusion Norge 2 år. Hipp hurra :)

PHP-Fusion Core 7 Edition Final
PHP-Fusion

Endelig er ventetiden over. PHP-Fusion v7 ble lansert idag!

På vegne av dev team er vi stolt over å kunne presentere den offisielle versjonen av PHP-Fusion Core 7 Edition. Etter nesten 8 måneder med hardt arbeid mener vi at v7 tar PHP-Fusion til nye høyder i utviklingen. Funksjoner inkluderer bedre sikkerhet, en mye mer fleksibel tema-motor, modulære BBCode og bruker felt systemer og mye mye mer.

V7 kan bli installert på nytt, eller du kan oppgradere fra v6.01. Les inkludert "Read-me" for fullstendige instruksjoner før du installerer eller oppgraderer. Vær oppmerksom på at v6 Mods, infusjoner og temaer ikke er kompatible med v7. Du må enten oppdatere eller fjerne disse før du oppgraderer til v7.
Selv om vi har hatt tid til å løse en del feil som er rapportert under RC utgivelsen, så kan det selvfølgelig oppstå nye problemer. Hvis du føler at du har oppdaget en feil som krever dev team sin oppmerksomhet, kan du rapportere dem via vår nye Roadmap / Bugtracker.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle for deres harde arbeid med V7.

Last ned PHP-Fusion Core 7 Edition her

Ytterligere språkpakker her

Digitanium on Aug 11 2008 at 13:58

PHP-Fusion Versjon 7 Publiserings Kandidat 2
PHP-FusionUtgivelse nummer to etter bare 4 dager! PHP-Fusion Version 7 Publiserings Kandidat 2 er nå tilgjengelig for nedlastning. Denne utgivelsen inkluderer en rekke feilrettinger, bassert på den siste svn revisjonen.


Du kan oppdatere en side som allerede kjører PHP-Fusion Versjon 7 ved å laste opp alle filene på nytt, ingen databaseoppdatering er nødvendig denne gangen. Ellers kan du installere PHP-Fusion Versjon 7 helt fersk eller oppdatere en side som kjører PHP-Fusion v6.01 eller nyere. Vennligst les les-meg filen som er inkludert for komplett instruksjon før du installerer eller oppgradere. Merk deg at eller modifikasjoner, infusjoner eller temaer for PHP-Fusion Versjon 6 vil fungere med PHP-Fusion Versjon 7, du må enten oppdatere eller fjerne slik elementer før du oppgraderer til PHP-Fusion Versjon 7.

Last ned PHP-Fusion Versjon 7 Publiserings Kandidat 2

Tilgjengelige språkfiler
Catalan, Czech, Danish, French, Hungarian, Polish, Polish UTF-8, Portuguese/Brazil, Slovak, Spanish, Turkish


Skrevet av Digitanium den 24 Juni 2008.
Endelig er PHP-Fusion v7 Edition RC1 her
PHP-Fusion

Images: box10.pngOppdatering: vi har lagt v7 (med norsk bokmål) til nedlasting her på siden. Du finner den HER

Endelig er PHP-Fusion v7 her. Vi er svært stolte over å kunne presentere en Release Candidate (RC) av PHP-Fusion Core 7 Edition. Selv om dette ikke er den endelige versjonen, så føler jeg at utviklingsteamet har gjort så godt de har kunnet. Vi vil selvfølgelig ha forskjellige ting å fullføre for eksempel dev guider, brukerdokumentasjon, lisenser og alle oversettelser.

V7 kan bli installert fra "scratch", eller du kan oppgradere fra v6.01. Vennligst les readme filen for fullstendige instruksjoner før du installerer eller oppgraderer. Vær oppmerksom på at v6 modifiseringer, infusjoner og temaer ikke er kompatible med v7. Du må enten oppdatere eller fjerne disse før du oppgraderer til v7.

Jeg vil benytte denne anledningen til å takke alle for deres harde arbeid.

Last ned PHP-Fusion Core 7 Edition RC1 (kun Engelsk språkfiler)

Ytterligere Språk Pakker:
Catalan, Ungarsk, Polsk, Polsk UTF-8, Slovakisk, Spansk

Kommer snart:
Dansk, Fransk, Litauisk, Russisk

Digitanium on Jun 21 2008 at 21:51:07

PHP-Fusion Norge går v7
Nyheter

Ikveld ble PHP-Fusion Norge oppgradert til v7 Beta. Tusen takk til Sveinung som har gjort en kjempejobb med oppgraderingen. Det er godt å ha så dyktige medarbeidere i staben. Det er også betryggende å se at denne oppgraderingen gikk så fint som den gjorde. Dette gjør oss tryggere på å slippe den endelige v7 versjonen.

Hans AKA Starefossen har laget en lekker infusjon som gir en oversikt over sentrale forskjeller mellom versjon 6 og 7. Den finner du HER.

 

Sveriges Nasjonaldag
Nyheter

Idag gratulerer vi alle våre Svenske venner med Nasjonaldagen (Flaggdagen). Tillykke!

Danmarks Grundslovsdag
Nyheter

Vi vil gratulere alle våre Danske venner med grundlovsdagen idag, 5. juni. Må i have en flot dag med masser af pølser og is, og måske en "lille en" :).

17. Mai
Nyheter

Gratulerer med 17. Mai alle sammen. Vi ønsker alle brukere av PHP-Fusion Norge en flott 17. Mai.

PHP-Fusion v6.01.15
Sikkerhet

Det er blitt sluppet enda en sikkerhetspatch for v6.01.15. En Secunia representant rapporterte en SQL injeksjon sårbarhet i filen 'submit.php'. Derfor er det blitt lagt opp enda en patch. En stor takk til PMM for oppdateringen. Last ned oppdatering pakken, skriv over de berørte filene og klikk på oppgrader knappen i System Admin. SourceForge hovedpakken og SVN er også blitt oppdatert. PHP-Fusion 6.01.15 Oppgradering kun for v6.01.14 (3,86 KB). PHP-Fusion 6.01.15 Komplett hovedpakke (1.54 MB, med de siste norske språkfilene inkludert for nye brukere) Se Secunia.com for detaljer.

PHP-Fusion v6.01.14
Sikkerhet

Det ble i går sluppet en sikkerhetspatch for v6.01.14. Denne dekker en XSS svakhet i filen 'administration/settings_links.php'. Hovedpakken har blitt oppdatert, brukere som allerede er på versjon 6.01.13 kan ganske enkelt laste ned oppgraderingen HER.
Pakk ut og last opp de to filene til 'administration' mappen, logg inn som admin og klikk 'Oppgrader'.

Forum regler.
Nyheter

Aktiviteten i forumet her på siden er blitt større. Ikke noe er bedre enn det. Men når det blir flere bruker blir det også lettere kaos. Vi har derfor utarbeidet et sett regler for bruk av forum. Dette kommer i tillegg til vår kjære Code of Conduct - som er de mer generelle reglene for bruk. Vi ber alle nye og gamle medlemmer ta en kikk på reglene. De finner du i Velkomstmeldingen og også HER

SVN Goes Live
PHP-Fusion

Jeg er glad for å kunne fortelle at PHP-Fusion Core 7 SVN nå er aktiv. Selv om det enda er mye å gjøre, føler jeg og utviklingsteamet at tiden er inne for at infusjon-, mod- og temautviklere begynner å jobbe. På denne måten kan vi være sikre på at alt er klart når v7 blir sluppet offisielt.

MERK: Versjon 7 er fortsatt på alfastadiet. Vi vil ikke gi noen support før en offisiell utgivelse foreligger. Du bruker denne versjonen på egen risiko. Det anbefales IKKE at du bruker denne versjonen på en "live" side. Vennligst ikke spør om teknisk assistanse fra denne eller andre supportsider. Takk!

Et infusion developer kit (mal for infusjoner) er ventet en av de kommende dagene, etterfulgt av en rekke guider de kommende ukene.

Du kan bla igjennom SVN HER.

Du kan laste ned den siste SVN-utgaven med en SVN klient som TortoiseSVN.
Sjekk-ut URL for SVN.

Digitanium den 21 mars 2008

Nytt på siden
NyheterVi har nå lagt ut et par nye ting til nedlasting. I kategorien "Grafikk" finner du noen sett med ikoner for nyhetskategorier. Ikonene som brukes er Nuvola, som blir de nye ikonene i PHP-Fusion 7. Du må være innlogget for å få tilgang til denne kategorien.
I kategorien "PHP-Fusion Norge infusjoner" finner du et flunkende nytt Velkomst-panel, basert på det vi bruker her på siden. På tross av at dette er en Infusjon/mod er den veldig lett å installere. Du må klippe og lime en linje kode inn i subheader.php, ellers er dette en ren infusjon. En detaljert installeringsveiledning er lagt ved, og panelet er veldig lett å administrere. Bl.a. kan du bruke TinyMCE for lett administrering av innhold. Denne kategorien - som vi håper å utvide med andre mods og infusjoner etterhvert - må du også være innlogget for å få tilgang til.
Ny Admin på siden
NyheterVi fikk i går kveld en ny Administator her på siden. Pål Austnes - også kjent som Tubaplayer - sa seg da villig til å være med i Crew. Pål har en lang rekke PHP-Fusion sider på "samvittigheten", og er en stødig kar når det gjelder publiseringsverktøy og andre typer nettsider. Velkommen skal du være Pål, håper vi ikke skremmer deg for mye med en gang.
PHP-FUSION V.6.01.13
PHP-FusionDet er kommet en oppgradering til v6.01.12. Dette er hovedsaklig en service-oppdatering, og er ikke sikkerhetsrelatert. Men uansett, her kan dere ikke sluntra unna, og bli hengende etter (he he).
Oppgraderingen finner du HER
Jeg har laget en tråd i forumet, her er det en endringslogg samt en kort instruks om hvordan man oppgraderer. Spørsmål og kommentarer kan du stille HER

Takk til Kneekoo og IceWasp som har skrudd sammen denne pakken.
PHP-Fusion Noreg
NyheterVi vet at det er flere der ute som ønsker å bruke nynorsk på sidene deres. Og det er jo flott, selvfølgelig. Noen har helt sikkert laget sin egen nynorske oversettelse også, enten fra bokmål eller engelsk. Er du en av disse, trykk Les mer...

PHP-Fusion v6.01.12
PHP-FusionOppdatering: 19/10/2007:
For de som allerede har oppgradert, her er noen rettelser og tilføyelser. Last ned og erstatt register.php. Polls_archive.php er også inkludert. Oppgraderingspakke og Hovedfiler er nå rettet på.
Har du enda ikke oppgrader, gjør det nå.

Som en del av vårt fortsatte engasjement for versjon 6.01 er vi glade for at vi nå har v6.01.12 klar. Denne utgaven retter flere problemer. Først har vi integrert en ny CAPTCHA kode (fra v7) som bør stoppe ikke-menneskelige registreringer (boter)...
Hjelp til å installere PHP-Fusion
PHP-Fusion installering

Som et nytt tilbud lanserer vi nå PHP-Fusion installering. Klikk les mer hvis dette kan være noe for deg.

PHP-Fusion Norge er 1 år idag
NyheterIdag 18. september 2007 fyller PHP-Fusion Norge 1 år. Hipp hurra :)
Donasjon fra William
NyheterIdag mottok PHP-Fusion Norge en veldig flott donasjon fra William. Tusen takk, William. Vi har som kjent noen få utgifter til domene, host, etc. og denne donasjonen gjør at regnskapet vårt kommer i balanse, og vel så det.
PHP-Fusion Norge nå også på IRC
NyheterNå er PHP-Fusion Norge også kommet på IRC. Du treffer oss på #php-fusion.no @ Quakenet. For å chatte med oss kan du bruke mIRC eller hvis du bruker Firefox så kan du hente ChatZilla her (link). Med ChatZilla skriver du følgende i adresselinja i Firefox: irc://quakenet/php-fusion.no så blir du logget inn automatisk.
Low level XSS Fix (v6.01.11)
SikkerhetOppdatert 15. juli 2007: Oppdateringen nevnt under gjorde at Glemt Passord funksjonen sluttet å virke. Dette er nå rettet på, en endret lostpassword.php er lagt til i 6.01.11 oppgraderingen.

Opprinnelig nyhet:
En secunia rådgiver har gjort meg oppmerksom på en XSS i FUSION_QUERY strengen. For å fikse dette har jeg valgt å bruke kode fra v7. Alle brukere oppfordres til å holde sidene sine så oppdatert som mulig, slutt med unnasluntringen! (Spøker).

De som bruker v6.01.10 kan laste ned filen '6.01.11 Update for v6.01.10', laste opp filene og klikke Oppgrader under System Admin. Soureforge pakken har også blitt oppdatert. De som oppdaterer manuelt finner detaljene i CVS.

PHP-Fusion 6.01.11 Oppgradering KUN for V6.01.10 (6Kb).
PHP-Fusion 6.01.11 (2.04Mb).

Digitanium on Jul 06 2007 at 13:10:05
Sveriges Nasjonaldag
NyheterOg så er det Sveriges tur til å bli gratulert. Vi gratulerer alle Svensker med Nasjonaldagen (Flaggdagen) idag.
Danmarks Grundlovsdag
NyheterVi vil gratulere alle Dansker med grundlovsdagen idag, 5. juni. Må i have en flot dag med masser af pølser og is, og måske en "lille en" :).
Norges Nasjonaldag
NyheterVi vil gratulere alle med dagen idag, 17. mai. Grunnlovsdagen er hele Norges nasjonaldag. Vi håper dere alle får en fin dag med masse pølser og is :).
Fredag den 13. oppgradering (v6.01.10)
SikkerhetNei, dette er ingen vits! Akkurat når du tenkte at fredag den 13. kunne passere uten noen uhell eller problemer, et nytt sikkerhetshull er blitt rapportert av ozzWANTED. En liten sprekk er funnet i verify_image() funksjonen som brukes for å forsikre at bilder ikke inneholder ondsinnet kode. Men, ikke få panikk, fordi jeg er glad for å rapportere at dette problemet er blitt rettet og en oppdatering patch er nå tilgjengelig for nedlasting (v6.01.10). Alle brukere bør oppgradere til denne versjonen umiddelbart. Vi fortsetter å være fullt engasjert til sikkerheten av vårt CMS og vi vil fortsette å fikse problemer som skulle komme, så fort som mulig.

Brukere av v6.01.9 kan laste ned '6.01.10 Update for v6.01.9' og bare laste opp de inkluderte filene og klikke på oppgrader under System Admin. Hvis du bruker en eldre versjon av 6.01.x må du først legge inn de tidligere oppdateringene. Den komplette installasjons pakken er også blitt oppdatert.

PHP-Fusion 6.01.10 Update KUN FOR V6.01.9 (10Kb).
PHP-Fusion 6.01.10 FULLSTENDIG INSTALLASJON (2.04Mb).

Oppdatering: Det virker som den eksperimentelle validering bilde generatoren skaper problemer med denne patchen. Jeg har tilbakestilt bilde generering koden til den originale koden, last ned patchen på nytt hvis du opplever problemer.

Digitanium on Apr 13 2007 at 22:38:11 (oversatt av Kenneth)
Hacker varsel
SikkerhetVi er blitt gjort oppmerksom på at hackere søker etter sider som bruker 1 eller 2 spesielle Infusjoner som kan brukes for å hacke siden din. Disse to Infusjoner er, Arcade (starglowone.com) og Toplist (rll.dk). Hvis du bruker en av disse, eller begge, anbefaler vi deg å snarest oppgradere Infusjonene fra de nevnte sidene. Alternativt bør du i det minste kople ut disse Infusjonene.

Viktig: Infusjoner fra tredje part er ikke garantert sikkert av vårt utviklings team. Desverre har vi ikke tid til å teste alle infusioner som er utviklet for PHP-Fusion. Vi kan ikke bli holdt ansvarlig for hva disse likeglade hackere gjør. Takk.

Digitanium on Apr 04 2007 at 23:25:32
Service pakke (6.01.9)
PHP-FusionNå som vi gjør oss klar for den første alpha test av versjon 7, så slipper vi idag en oppdatering til versjon 6.01.8. Hovedformålet med denne oppdatering er å få avsluttet en rekke spørsmål. For ytterligere detaljer om hva som er oppdatert, klikk Les mer. Selv om vi er travelt opptatt av å utvikle versjon 7, vil vi fortsatt sikre at versjon 6 holdes 'i god form' og vi vil gi ut oppdateringer hvis det skulle bli nødvendig.

Nåværende brukere av v6.01.8 kan downloade filen '6.01.9 Update for v6.01.8' og laste opp de innkluderte filer etterfulgt av Oppgradering fra administrasjonssiden. Hvis du kjører med en tidligere versjon av 6.01.x blir du først nødt til å tilføye de foregående oppdateringer.

Credits: Forum og message bugs: BloodKiller. Andre bugs oppdaget av forskjellige brukere. Takk til alle for den fortsatte hjelp til forbedring av kvaliteten i PHP-Fusion.

Oppdateringsfiler og Fullinstallasjonsfiler kan lastes ned fra Downloads.
Spam bots del II
Sikkerhet(16-03-2007) OPPDATERING: Som de fleste har oppdaget har vi fortsatt problemer med spam bots. Det jobbes på spreng, og Digi har nok et ess i ermet. Inntil videre: skru på admin aktivering av nye medlemmer. Flere oppdateringer følger.

Over et døgn etter at ny capcha bilde ble lagt til, er ingen av de fire sidene jeg hadde som ble rammet av disse "slemmingene" hatt uønsket besøk. Det er heller ikke rapportert andre steder hvor patchen er tatt i bruk. Flott!

Nick la i går ut en oppdatering av /includes/comments_include.php. Her rettes en liten feil i "flood check sql" - altså den funksjonen som gjør at spammere blir IP bannet og sendt vekk fra siden. Trykk "les mer" for å (lol) lese mer...
Problemer med spambots
SikkerhetHei, de siste par dagene har flere sider blitt rammet av spambots som klarer å registrere seg på sider til tross for validering i form av e-post og capcha (valideringsbilde).
Nick har lagt til en ny "image validation", som forhåpentligvis vil stoppe problemet. Trykk "Les mer" eller følg enmet på php-fusion uk HER
Nye XSS oppdateringer (6.01.8)
SikkerhetDet er funnet en ny XSS-utnyttelse. Jeg er glad for at kunne meddele at dette nå er blitt rettet og at rettelsen ligger klar til download. De berørte filer er forum/postify.php og forum/viewthread.php. Les flere detaljer om oppdateringerne i CVS'en på Php-Fusion.co.uk. Kreditt til BloodKiller for hans samarbeid og informasjon :)

Nåværende v.6.01.6 og v6.01.7 brukere kan downloade filen '6.01.8 Update for v6.01.6/7' og simpelthen opplaste de medfølgende filene og derefter klikke på oppgradering fra administrasjonssiden. Sourceforge-pakkene er også blitt oppdadert.

PHP-Fusion 6.01.8 Update KUN for V6.01.6 og 6.01.7 (6Kb).
PHP-Fusion 6.01.8 (2.04Mb).

Digitanium den 04 Mar 2007 - 14:07:51
Low level XSS rettelser (6.01.7)
SikkerhetDe siste 48 timer er det blitt rapportert noen XSS utnyttelser. Dette berører tre filer: edit_profile.php, print.php og forum/postify.php. Se detaljerte opplysninger om oppdateringerne i CVS'en. Takk til K_ros for hans samarbeid og informasjon :)

Nåværende v6.01.6 brukere kan downloade filen 'PHP-Fusion 6.01.7 oppgradering for 6.01.6' og deretter opplaste de innkluderte filene til serveren og til slutt velge Oppgradering fra administrasjonssiden. - Hovedpakken er også blitt oppdatert.

PHP-Fusion 6.01.7 Oppgradering KUN TIL V6.01.6 (6Kb).
PHP-Fusion 6.01.7 (2.04Mb).

Digitanium on Feb 22 2007 at 14:43:51

Nyhetsbrev om dette er også sendt ut til alle som abonnerer på nyhetsbrevet fra Php-Fusion Norge. Dette er gjort fordi vi ønsker at dere skal få viktig informasjon så fort som overhodet mulig. Vi anbefaler derfor alle som bruker Php-Fusion til sin webside om å også motta vårt nyhetsbrev slik at dere hele tiden bruker siste versjon av Php-Fusion, bl.a. for å unngå at websiden din blir hacket. For å motta nyhetsbrevet klikker du ganske enkelt på [Innmelding] linken i Nyhetsbrev panelet ute på høyre side.

Kenneth
Prosjekt status
PHP-FusionDet er en stund siden sist jeg har skrevet nyheter om utviklingen av PHP-Fusion. Vi vet ikke helt nøyaktig i hvilken retning vi vil gå, men det ser ut som om det snarere blir en versjon 7 enn en versjon 6.02. Hovedårsaken for dette er, at kjernen i systemet i øyeblikket undergår et større ettersyn idet den eksisterende kjerne er en smule 'av eldre dato'. For å kunne imøtegå de mange nye feature-ønsker er vi nødt til å gjennomskrive en hel masse kode (en stor del er ikke blitt oppdatert siden versjon 3x).

Vi er klart fokusert på å gjøre PHP-Fusion til et bedre og mer komplett cms-system, så lenge min grunntanke om et lettvekt-system bevares. I forbindelse med kompabilitet vil det bli vanskelig å bevare full bakover-kompabilitet med de eksisterende version 6 mods, infusioner og temaer. Men du kan være sikker på, at vi vil gjøre oppgraderingsprosessen så smertefri som overhodet mulig.

Frigivelsedato? Uten at jeg vil påstå at jeg er synsk er det mest sannsynlige, at det vil gå minimum 3-4 måneder før vi nærmer oss en frigivelse. Så la venligst være med å spørre mere om det - du vil vite det når vi vet det og det er så sant som det er sakt, helt ærlig!

De siste ukene har jeg mottatt et større antall eposter fra brukere, som ønsker individuell support direkte fra meg - vennligst la være med det, med mindre det dreier seg om alvorlige emner som f.eks. jordens undergang!

Digitanium on Feb 01 2007 at 22:33:05
Arbisk supportside er åpnet
PHP-FusionVi har en ny supportside for de medlemmer som snakker arabisk. Den har vært oppe en stund nå og vi håper at den på beste måte kommer til å bidra til vårt community. Her er noen ord fra gebal som tar hånd om den arabiske supporten.

"Vi er glade å kunne meddele oppstarten av den offisielle arabiske support siden for PHP-Fusion på Arabian Support.

Support teamet har bidratt med allmen support og oversettinger av både kildefiler samt mods og infusions. Den arabiske communitiet har ekpandrt og vi er overbevist om at introduksjonen av den arabiske supportsiden vil generere enda flere nye brukere til det arabiske communitiet. Vi ser fram imot bidrag fra arabiska brukere for utviklingen av PHP-Fusion.

Spørsmål og kommentarer angående den arabiske supporten kan stilles til gebals[at]gmail[dot]com"
Dansk Php-Fusion nede
NyheterVår danske søsterside har en DNS-feil på phpfusion.dk domenet som gjør at siden videresender til Surftown.

Våre danske venner har imidlertid fått siden opp å kjøre på et annet domene: www.php-fusion.dk


En liten fil-oppdatering
SikkerhetEt sikkerhetsteam kalt fixed before hacked.com har nettopp informert meg om en sikkerhetsfeil som gjelder for flere typer sider. Den kan tillate en ondsinnet bruker å forandre en innlogget brukers profil. Dette skyldes et hull i filen includes/update_profile_include.php. Men ikke få panikk! Som vanlig har jeg laget en fiks og du oppmuntres til å oppdatere siden din. Ettersom dette er en enkel fiks og jeg er opptatt med utvikling, har jeg valgt å ikke slippe en patch. Men du kan laste ned filen fra CVS ved hjelp av linken nedenfor. Nedlastingen fra Sourceforge er oppdatert med den oppdaterte linjen med kode. Takk til Chislam for denne informasjonen.

Last ned oppdatert "update_profile_include.php" HER

Digitanium den 18 november 2006
PHP-Fusion tema database lansert!
PHP-Fusion"I dag er PHP-Fusion tema databasen blitt offentlig. Dette verktøyet vil fra nå av være hjertet i PHP-Fusion temaene.

Vårt mål er å organisere den forvirrende mangfoldighet av temaer og å presentere de på en tilgjengelig og brukbar måte for deg. Databasen er også tenkt som et tilbud for at tema-produsentene kan vise deres temaer frem for en større offentlighet.

For å kunne oppnå alt dette, har vi behov for deg. Hjertet blør hvis ikke det er noen som skriver kommentarer, bedømmer temaer, downloader og diskuterer dem. Alt i alt er dine forslag/temaer med på å holde systemet igang."

Ovenstående beskjed er fra Matonor, team leader i Design teamet. Jeg tror, at en database inneholdende alle temaer er en meget god idé og jeg håper at du vil ta et tur innom for å se deg omkring!

Sjekk følgende linker:

Nyheter på Tema siden

Tema database overblikk

Send inn tema

Stikk nå over på siden og kom i gang!

Lykke til videre og takk, Matonor og alle dere andre fra Tema siden. Dere har alle gjort en bra jobb. Fortsett med det!

KEFF d. 30. oktober 2006 kl. 18:09:14
Opplysning om kommende nedetid
PHP-FusionModersiden, Php-Fusion.co.uk melder at det kan forekomme nedetid på siden. Dette vil ikke ha noen påvirkning på PhpFusion-no.com siden:

I løpet av de neste par dage vil vi gjøre en større server vedlikeholdsoppgave, som vil kreve at vi vil være offline i omtrent 24 timer. Vi flytter fysisk fra et datasenter til et annet - den faktiske tid det tar å flytte og gjeninstallere alt vil kunne ta et par timer, men det kan også bli omtil 24 timer. Det vil minst kunne ta 24 timer for propageringen av den nye IP-adressen. Jeg vil opplyse den direkte IP til den nye PHP-Fusion serveren når den vil være til rådighet.

Berørte PHP-Fusion netverks hjemmesider er: Php-fusion.co.uk, Phpfusion-mods.com, Crew site, og alle staff subdomener.

Sheldon
Netriox DC
Fremtiden til PHP-Fusion
PHP-FusionEtter en liten pause blir det nå arbeidet med den neste versjonen av PHP-Fusion. V6.02 vil ikke bestå bare av nye funksjoner og retting av feil, ettersom det er vår intensjon å skifte til en mer egnet lisens. Vi planlegger å bruke en alternativ GPL lisens kalt AGPL som vil gi oss mer frihet i forhold til hvordan vi behandler visningen av copyright, og enda viktigere overtredelser av copyrighten, som er et økende problem som må stoppes. Vær trygg på at vi fortsatt konsentrerer oss om åpen-kilde utvikling, men når folk begynner å spasere av sted med arbeidet vårt er dette svært frustrerende.

PHP-Fusion vil fortsatt være åpen-kilde, og vil fortsette å være et gratis produkt, men det kan hende at vi igjen introduserer et fast honorar for å fjerne copyrighten, mest for å dekke økende kostnader med hosting for sidene og andre utgifter. Jeg er ikke interessert i profitt, men vi vil gjøre det som er nødvendig for å beskytte integriteten til PHP-Fusion.

Det er usannsynlig at v6.02 kommer i år, det er mange områder vi ønsker å forbedre enda mer, og dette vil ta tid å fullføre. En ting som vi kommer til å vektlegge er det å gå bort fra vår avhengighet av "register globals". Vi har planer om en total omskriving av forum systemet for å gi rom for svært etterspurte funksjoner. Som vanlig vil ny kode bli lagt til i CVS slik at ivrige utviklere kan holde et øye med forandringene.

Ønsker om nye funksjoner blir tatt med i betraktingen, så hvis du har noen ideer eller ønsker, kom med dem nå. Se etter v6.02 tidlig neste år!

(Digitanium den 20-10-2006)
Oversettere ønskes
PHP-FusionOversettere og korrekturlesere for engelsk, belgisk, bulgarsk, dansk, fransk, tysk, ungarsk, arabisk, italiensk, latvisk, nederlandsk, norsk, polsk, russisk, svensk og tyrkisk ønskes velkommen til å søke om oppgaver i forhold til oversettelser! Vi har en mengde ting som trenger å oversettes i nærmeste framtid, så vennligst søk om du er flink i engelsk og interessert i oversetting.

Noen av språkene som her er nevnt er allerede dekket opp, men uansett er det veldig nyttig å ha mer enn en oversetter for hvert språk. Søk, selv om finnes en oversetter for dette språket. Vi trenger oversettelser av nyheter, lokale språkfiler, men også dokumentasjon, lisenser, regler og forskrifter og kanskje også brukerhåndbøker. Er du interessert i bli oversetter for PHP-Fusion, vennligst kontakt muscapaul eller KEFF via PM på hovedsiden .

(KEFF den 13. oktober)

Liten bug fix
SikkerhetModersiden Php-Fusion.co.uk informerer om at det er oppdaget et lite xss hull i $PHP_SELF and $_SERVER['PHP_SELF'] variablene, noe som svært få programutviklere har tenkt på. Takk til K_ros for samarbeidet angående xss hullet.

Brukere som kjører v6.01.4 eller v6.01.5 kan laste ned 'PHP-Fusion 6.01.6 Oppgradering for 6.01.4/5 ' og laste opp filene. Og deretter velge 'Oppgrader' i 'Systemadministrasjon'.

Den komplette Install pakken er også blitt oppdatert.

Php-Fusion Norge anbefaler at alle som installerer Php-Fusion også legger seg inn i vårt nyhetsbrev. Du vil da motta et nyhetsbrev hver gang det er noe viktig, slik som oppdateringer. Vi vil kun sende ut når det er viktige ting som skjer. Vi sender ikke spam. Du kan registrere deg for nyhetsbrevet ved å klikke på [Innmelding] knappen ved Nyhetsbrevet oppe i høyre hjørne.
Ny mySQL server
NyheterNoen brukere opplevde de siste dagene å få en melding om at "MySQL Server has gone away". Jeg kontaktet da vår host, Web10.nu og forklarte problemet. Vi fikk da tilbud om å flytte til en ny og raskere MySQL server. Dette har vi nå gjort og etter hva jeg kan se så kjører siden fint nå.
10.000 medlemmer
PHP-FusionVi gratulerer vår engelske moderside, www.php-fusion.co.uk med 10.000 registrerte medlemmer. Dette er enda et bevis på at Php-Fusion er et svært populært CMS.
Tema skifer
NyheterIdag har jeg lagt inn en "Tema skifter". Du finner den i panelet nede i venstre hjørne. Nå kan du enkelt se de forskjellige temaene som vi har installert på denne siden. Det finnes også mange andre temaer (themes=layouts).
2 år med PHP-Fusion
NyheterI dag, 20 september, er det 2 år siden jeg registrerte meg på den engelske Php-Fusion siden. Det er morro å se hvordan PHP-Fusion har vokst på den tiden. Det hele startet med at en av mine danske venner lot meg logge inn som administrator på hans Php-Fusion side for å kikke meg rundt. Og da var det gjort; jeg var helt "solgt" for Php-Fusion. Jeg har den senere tid testet ut flere andre CMS-systemer, men for meg så er det kun Php-Fusion som faller best i smak.
PHP-Fusion Norge er åpnet
PHP-FusionJa så er endelig den Offisielle Norske PHP-Fusion supportsiden åpnet. Vi håper at du vil finne nyttig informasjon om dette supre CMS-systemet. Kikk litt rundt på siden og se hvordan det hele fungerer. Delta gjerne også i forumet.

Da siden nettopp er åpnet så er det selvfølgelig lite innhold på siden for øyeblikket, men jeg håper at du vil være med å bidra slik at vi kan utvikle siden sammen.

Jeg har vært med i PHP-Fusion "gamet" i 2 år og føler at jeg kjenner systemet godt. Vennligst se FAQ'en og Artikler hvis du ønsker litt mer informasjon om PHP-Fusion.

Selv om denne siden er norsk så håper jeg at også mine venner fra Danmark og Sverige vil bli medlem og delta på siden. Selv har jeg brukt både de Danske og Svenske supportsidene og det vil jeg fortsette med.
Logg inn
Brukernavn

PassordHar du glemt passordet?
Spør om et nytt ved å klikke her.
Shoutbox
You must login to post a message.

14/02/2016 20:19
Usj ja, alt for stille Sad

30/01/2016 18:19
Veeeeeeeeeldig stille her

26/01/2016 10:23
Er vist noen som har satt i gang med oversettelse sies det

15/01/2015 20:36
Kommer det en norsk versjon er v9?

05/01/2015 00:22
Tiden går ja. Vi venter vel nå mest på siste versjon Smile

Donasjon
Betal med Paypal NOK

8,106,529 Unike besøk